FAQ: Algemeen


Kledingmaten zijn niet bindend en verschillen van fabrikant tot fabrikant. Daarom hebben we bij elk product een maattabel. Hiermee kies je zelf de juiste maat.

LET OP: Voor textiel kunnen productiegerelateerde schommelingen van twee centimeter optreden.

Ben je nog steeds niet zeker van de maat? Bestel dan onbedrukt textiel. Je kunt deze kosteloos (excl. verzendkosten) retourneren aan ons

Jazeker! Geüploade afbeeldingen of motieven drukken we via digitale textieldruk (DTG). Je bestand heeft een resolutie nodig van 300 dpi en moet in RGB zijn opgemaakt.

Wil je geen achtergrond op je kledingstuk? Bewaar de afbeelding als PNG-bestand nadat de achtergrond is verwijderd.

We zetten je ontwerp bij de voorbereiding voor de druk om naar CMYK. Let op dat het realiseren van felle kleuren daardoor niet lukt. Ook is het lastig om de kleurnauwkeurigheid te garanderen.

Je kan een bestelling niet aanpassen.

Annuleren van een bestelling kan wel als de betaling nog niet bij ons binnen is. Is de betaling ontvangen? Dan gaat de bestelling automatisch naar de productie en kun je het niet meer annuleren.

Bij Omnishirt profiteer je makkelijk van kwantumkortingen. Hoe meer artikelen je bestelt, hoe minder je betaalt. Jij blij, wij blij!

✔ Vanaf 10 items: 10% korting
✔ Vanaf 30 items: 15% korting
✔ Vanaf 50 items: 25% korting
✔ Vanaf 90 items: 30% korting
✔ Vanaf 250 items: 40% korting

We verrekenen kortingen automatisch in je winkelwagen, zonder vervelende kortingscodes.

Kwantumkortingen kun je niet combineren met andere kortingen of promotionele aanbiedingen.

Nee. Bij ons kan je al vanaf één stuk bestellen.

Je ontvangt altijd een uniek product dat we produceren volgens jouw wensen met de hoogste kwaliteit. We maken een onderscheid tussen de productietijd en de levertijd:

– De productietijd is 1-3 werkdagen na ontvangst van de betaling.
– De levertijd is 1-3 werkdagen.

Houd er rekening mee dat we produceren van maandag tot en met vrijdag. Er zijn enkel bindende levertijden na overleg. Neem hiervoor contact op met onze klantendienst.

Checklist voor een snelle verzending:

1. We produceren alleen na ontvangst van de volledige betaling.
2. Vermeld je bestelnummer bij de overboeking.
3. Controleer het afleveradres op volledigheid.

Afhankelijk van het bestelbedrag en het gewicht van een pakket sturen we bestellingen per brievenbuspost of per koerier. We versturen bestellingen altijd vanuit één van onze Europese productiecentra.

Je ontvangt een bevestigingsmail zodra je bestelling is verstuurd. Is je pakket per koerier verzonden? Dan ontvang je een tracking nummer. Pakketten verstuurd per brievenbuspost hebben geen tracking nummer.

Wij vinden het belangrijk om jouw informatie en privacy te beschermen. Bestellen via onze website is 100% veilig. Al onze websites werken met een https-protocol. Online bestellingen zijn hierdoor veilig en makkelijk. Voor alle online betalingen gebruiken we PCI-gecertificeerde providers en een SSL-verbinding (Secure Sockets Layer). Gebruik je onze diensten? Dan versleutelen we elke overdracht van persoonlijke gegevens. Hiermee is al je persoonlijke informatie veilig en niet toegankelijk voor andere gebruikers.

Jouw tevredenheid is belangrijk voor ons. Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen, contacteer je ons best via het volgende e-mail adres:  info@teelente.com met onderstaande informatie:

1. Bestelnummer
2. Omschrijving van het probleem. Indien mogelijk met één of twee foto’s.

Heb je een vraag? Mogelijk vind je hieronder al een antwoord.

Vind je geen antwoord op jouw vraag, dan helpt de Omnishirt-klantendienst je graag verder via het volgende e-mail adres: info@teelente.com.